De gastvrije klantbeleving van Picnic

De gastvrije klantbeleving van Picnic

Yes, boodschappenbezorgdienst Picnic bezorgt nu ook in Zwolle! Als klantbelevingsadviseur wil ik wel eens ervaren hoe Picnic zich weet te onderscheiden van andere supermarkten. In deze blog deel ik mijn eerste bestel-ervaring met Picnic. Wat verklaart hun succes?

Op 1 september meld ik mij aan en kom ik op de wachtlijst terecht.  Er is dus veel animo voor Picnic in Zwolle. Tijdens de weken dat ik op de wachtlijst sta, word ik per mail goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Ook krijg ik een aantal  ‘wachtverzachters’ aangeboden (gratis producten) om mijn geduld te belonen.  Ze maken me al fan voordat ik kan bestellen 😉

Begin november zie ik de eerste wagentjes van Picnic door onze wijk rijden. Het zal nu vast niet meer lang duren voordat ik aan de beurt ben. En ja hoor, op 9 november ontvang ik een mail dat ik kan bestellen! Van mijn zus heb ik een kortingscode gekregen, waarmee wij allebei € 5,- korting krijgen op onze bestelling. Win-win dus!

De boodschappen zijn gemakkelijk en snel te bestellen via de app en er zijn nog verschillende tijdvakken beschikbaar voor de bezorging waaruit ik kan kiezen. Maar wat mij vooral positief opvalt, is de manier van communiceren met mij als klant. Een aantal voorbeelden:

Klantvriendelijk

 • Ze reageren heel snel als ik een vraag stel en ze komen direct met een klantgerichte oplossing. Zo stonden niet alle beloofde wachtverzachters automatisch in mijn winkelmandje. Ik stuurde een berichtje via whatsapp en kreeg binnen 10 minuten de reactie dat de wachtverzachters alsnog handmatig waren toegevoegd en dat ik ze bij mijn volgende bestelling zou ontvangen. Even later bleek dat een product van mijn bestelling tijdelijk niet leverbaar was. Ook daar kreeg ik keurig bericht van mét suggesties voor een alternatief. Kies je dat niet, dan wordt het bedrag van het ontbrekende product teruggestort op je rekening.
 • Bij Picnic zijn ze oprecht blij met nieuwe klanten en dat laten ze merken. Na mijn eerste bestelling krijg ik de komende 4 weken een smaakmaker cadeau, een gratis product. Gewoon een cadeautje, omdat ze zo blij met je zijn als nieuwe klant. Ik mag kiezen tussen 2 producten. In dit geval appels of eieren. Appeltje- eitje! Leuk bedacht 😉

Gemak

 • De dag van tevoren krijg ik nog een herinnering of ik niks vergeten ben te bestellen. Tot 22.00 uur ‘s avonds kan ik nog iets toevoegen.
 • Op de bezorgdag zelf krijg ik een zeer exact tijdvak van een half uur wanneer de bezorger er is. Een kwartier voor aankomst kan ik de bezorger zelf real-time volgen in je app. Je hoeft er dus niet uren voor thuis te blijven en ziet precies wanneer ze voor je deur staan.
 • De vriendelijke bezorger belt aan en vraagt: ‘Het is uw eerste bestelling toch?’ Vervolgens vertelt hij even kort hoe het werkt en wat hij allemaal retour kan nemen.
  Als ik aangeef dat ik zwanger ben en liever niet teveel wil tillen, biedt de bezorger direct aan om het even in de keuken te zetten (uiteraard op 1,5 meter afstand).

Duurzaam

Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Picnic. Ze bezorgen in elektrische autootjes en besparen jou als klant meerdere ritjes naar de supermarkt. Ze nemen namelijk ook lege flessen, batterijen, gebruikte Nespresso cupjes en DHL pakketjes retour. Ook zijn de boodschappentasjes recyclebaar, die kan je de volgende keer weer meegeven. Er zit statiegeld op.

Nazorg

Na de bezorging vragen ze om feedback via de app. Wanneer je daar op reageert, krijg je ook weer een vlotte reactie terug.

Klantgericht

Ze denken bij Picnic echt met je mee. Zo zit er een boekje bij mijn bestelling met informatie en uitleg over het concept. Achterin dit boekje zit ook een deursticker die je bij de voordeur kan plakken, zodat de bezorger weet dat hij ’s avonds beter kan kloppen in verband met slapende kinderen.

Conclusie: ik ben tot nu toe heel blij met het gemak, de service en de gastvrije klantbeleving van Picnic. Je voelt je echt welkom en gewaardeerd als klant, iets wat ik bij andere supermarkten wel eens mis. Door je te verdiepen in de wensen en behoeften van je klanten en ze net even wat extra’s te bieden, creëer je fans en klantbinding! Wil jij Picnic ook een keer uitproberen? Stuur me dan even een berichtje als je gaat bestellen, dan krijg je mijn kortingscode voor € 5,00 korting 😉

Gastvrije groet,
Judith

15 gastvrije vakantieplekken in Nederland

Op zoek naar een gastvrije vakantiebestemming in eigen land?


Vanwege het corona-virus is een vakantie naar het buitenland onzeker geworden. Daarom inspireer ik mensen graag om dit jaar vooral in ons eigen mooie land op vakantie te gaan (als het kan). Om op die manier de Nederlandse economie en lokale horeca te steunen, nu ze dit zo hard nodig hebben. 

Bovendien, Nederland heeft zo veel mooie plekjes die je vast nog niet ontdekt hebt. We reizen vaak naar verre landen en de meest exotische bestemmingen, terwijl we nog nooit op een Waddeneiland of in de Achterhoek zijn geweest. En geloof me, ook daar kan je écht een vakantiegevoel krijgen. Ik heb als kind altijd enorm genoten van onze kampeervakanties in Nederland.

Zoals je misschien wel weet vind ik het super leuk om gastvrije plekjes te ontdekken en met je te delen. Daarom heb ik een e-book voor je samengesteld met 15 gastvrije vakantieplekken in Nederland. Zodat jij niet lang hoeft te zoeken naar een gastvrije bestemming in eigen land!

Van camping tot Bed and breakfast, van Friesland tot Limburg. In dit e-book staat voor elk wat wils! Alle adressen hebben één ding gemeen: ze hebben persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan.

Ik hoop dat er iets bij zit voor je en wens je alvast een hele fijne vakantie toe!
Laat je me weten wat je van het e-book vindt? Ben heel benieuwd!

Gastvrije groet,
Judith

Je ontvangt het e-book als je je rechts bovenaan deze pagina aanmeldt of via het pop-up formulier!

Gastvrij zijn op 1, 5 meter afstand

Hoe ga jij mensen veilig en gastvrij ontvangen?

Door het corona virus is er veel veranderd. Afstand houden van anderen, elkaar geen hand meer geven, zo min mogelijk persoonlijk contact. Het is nodig, maar het komt de gastvrijheid niet ten goede. Gelukkig ontstaan er ook veel creatieve ideeën om tóch op een verantwoorde manier contact met elkaar te hebben. Ik ben heel benieuwd hoe het straks zal gaan wanneer de maatregelen worden versoepeld. Wordt het menselijke contact dan weer zoals het was of ontstaat er een nieuw tijdperk waarin we toch wat meer op onszelf zijn?

Vorige week ging er een filmpje rond op social media waarin Nicolette van Dam op het terras van haar Brasserie Van Dam oefent met het serveren van drankjes aan toekomstige gasten. Ze gooit van anderhalve meter afstand een kopje koffie, een glas water en een cola naar de tafel. Je begrijpt, dat wordt één grote chaos.

Maar hoe grappig dit filmpje ook is, het is natuurlijk wel iets om over na te denken. Hoe kan het wél? Er wordt nu steeds vaker gesproken over de ‘Anderhalve meter samenleving’. Het ziet er naar uit dat dit voorlopig in stand gehouden wordt. De premier roept ons op om na te denken over hoe we ons werk kunnen doen op anderhalve meter afstand van anderen. Dat zette mij aan het denken over de gastvrijheid binnen bedrijven. Een vak waarin je juist veel interactie met mensen hebt.

Hoe geef je bezoekers een hartelijk welkom als je geen hand meer mag geven of een kopje koffie kan aanreiken? Een dienblad op wieltjes, een pinapparaat op een stok?
En hoe communiceer je dit op een klantvriendelijke manier?

Ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt, denken in mogelijkheden. Er zijn zoveel mitsen en maren. Regels waar je je aan moet houden, maar eventuele oplossingen moeten ook in de praktijk haalbaar zijn.

Als hospitality expert denk ik graag met je mee. Heb jij gastvrijheid hoog in het vaandel staan in jouw bedrijf en heb je behoefte aan advies op maat? Dan nodig ik je van harte uit voor een Gastvrij Adviesgesprek, waarin ik jouw persoonlijke situatie bekijk en je advies geef hoe je veilig én gastvrij mensen kan ontvangen.

Interesse in zo’n Gastvrij Adviesgesprek? Klik dan hier!

Gastvrije groet,
Judith

Hoe verover je het hart van je klant?

 

Guilty pleasure: ik kijk graag naar het tv-programma First Dates. Wat ik er zo fascinerend aan vind, is dat de kandidaten door een redactie aan elkaar gekoppeld zijn. Maar ook al ziet een match er op papier nog zo veelbelovend uit, in de praktijk moet nog maar blijken of de échte klik er ook is (of nog gaat komen).

Vaak zie je in de eerste seconden of minuten al aan de lichaamstaal of er een wederzijdse klik is. Dat is toch weer die belangrijke eerste indruk waar ik wel het vaker over heb. Een kennismaking met een potentiële klant kan je ook zien als een eerste date. Hierbij een paar tips hoe je het hart van je klant kan veroveren:

 •  Een open houding en een hartelijke begroeting zorgen voor een goede eerste indruk. Oogcontact maken is hierbij essentieel.
 • Lach! Iemand die vrolijk en positief overkomt is super aantrekkelijk!
 • Oprechte aandacht voor de ander hebben is de key to succes. Stel vragen en toon echt interesse. Laat je tijdens jullie gesprek niet afleiden door je telefoon of andere mensen/zaken.
 • Zorg dat jullie gesprek in balans is, dat je zelf niet teveel aan het woord bent. Goed luisteren en doorvragen zorgt voor vertrouwen en de gun-factor.
 • Presenteer jezelf op een positieve manier. Wees enthousiast en maak de ander nieuwsgierig naar wat jij te bieden hebt.
 • Verwacht niet dat mensen meteen iets van je willen kopen. Op een eerste date vraag je ook niet meteen of iemand met je wil trouwen. Dit is een vrijblijvende kennismaking.
 • Geef iets weg. Deel jouw kennis, een tip of een leuk idee. Iets wat de ander niet verwacht en wat in zijn hoofd blijft hangen als hij aan jou denkt.
 • Mocht de interesse en de (wederzijdse) klik er zijn, probeer dan contact te houden. Vraag of diegene het leuk vindt om op de hoogte te blijven. Wissel contactgegevens uit. Of volg elkaar op social media. Dat is een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te blijven.
 • Stuur na jullie kennismaking een aardig berichtje, of beter nog: een handgeschreven kaartje.

Je zult zien, als je dit allemaal op een authentieke manier doet die bij jou past, dan volgt er snel een tweede date 😉

Fijne Valentijnsdag!

Gastvrije groet,
Judith

Beleef de gastvrijheid in Zwolle

Ben je van plan om deze winter een dagje of weekend naar Zwolle te gaan? Of woon je in Zwolle en ben je op zoek naar een leuke activiteit in de kerstvakantie? Dan deel ik graag een aantal persoonlijke tips en gastvrije adresjes met je. Waar beleef ik oprechte gastvrijheid?

In het ‘Leukste straatje van Zwolle’
De Sassenstraat wordt ook wel ‘het leukste straatje van Zwolle’ genoemd en begint bij de middeleeuwse Sassenpoort. Deze poort kan je van binnen bekijken en beklimmen. In de Sassenstraat zitten veel kleine boetiekjes en speciale winkels. Ik kom graag bij de woon- en cadeauwinkel Jojo & Millows, met een aardige eigenaresse die je vertelt waar de producten vandaan komen en die je goed aan een origineel cadeau kan helpen. Voor koffie met iets lekkers kom ik graag bij Lots and more en Anne & Max (wat trouwens ook een fijn plekje is om te werken).

To see and to do (met mooi weer):

Zin in een unieke en actieve stadswandeling? Doe dan een Escape Tour, waar je binnen twee uur de uitgang van de stad moet zien te vinden door vragen te beantwoorden. Ik heb dit onlangs gedaan en vond het erg leuk. Zelfs als je al een tijdje in Zwolle woont, ontdek je nog nieuwe dingen! En als je het haalt binnen twee uur, word je beloond met een bittergarnituur in een café.
https://www.escapetours.nl/stad/zwolle

*Alternatief bij minder mooi weer:
Zwolle beschikt ook over een aantal leuke en uitdagende escape rooms.
https://www.thegreatescape.info/

Geen last van hoogtevrees? Dan kan je natuurlijk de kerktoren De Peperbus beklimmen, icoon van de Zwolse binnenstad.

Toe aan een pauze? Benieuwd waar ik graag ga eten & drinken?

Jantjes Lief
Bijzonderheden: deze kleine en knusse zaak zit verstopt in een steegje (Mandjestraat 4) naast de drukke winkelstraat en heeft een sympathieke eigenaresse. Je kan hier in huiselijke sfeer genieten van zelfgemaakte taarten en lunch. En als je niet kan kiezen, kan je een proeverijtje bestellen van verschillende gerechtjes.

Bij Hartje Zwolle
Bijzonderheden: hier kan je heel lekker en gezellig brunchen, high tea-en of borrelen met verschillende hapjes op een plank. De gerechtjes worden met oog voor detail gepresenteerd. Dit is ook een perfecte locatie om iets te eten en drinken voor aanvang of na afloop van een theatervoorstelling in Theater De Spiegel, dit ligt er tegenover. https://bijhartjezwolle.nl/

Engel Winkelcafé
Bijzonderheden: koffie drinken of lunchen tussen de mooie cadeau artikelen en met uitzicht op de Grote Markt. Met vriendelijke en gastvrij personeel (je krijgt bijvoorbeeld een karafje water bij de koffie). https://engelwinkelcafe.nl/

Wanna Waffle
Bijzonderheden: stijlvol interieur, veel knusse hoekjes, en ze serveren zowel zoete als hartige wafels. Het is weer eens iets anders dan een broodje! https://wannawaffle.nl/

Ingeburgerd
Bijzonderheden: ik ben een grote fan van de hamburgers van Ingeburgerd. Deze zaak zit op de Nieuwmarkt, een gezellig plein waar altijd iets te zien en te doen is. Het restaurant is knus ingericht, heeft vriendelijk personeel en heel lekker eten. Bonustip: neem de cheesecake als toetje! https://ingeburgerdzwolle.nl/

La Stalla
Bijzonderheden: dit oudste Italiaanse restaurant van Zwolle staat al jaren heel goed bekend en dat is niet voor niets: heerlijk authentiek Italiaans eten en gastvrij personeel zorgen ervoor dat het hier vaak vol zit. Zeker op vrijdag en zaterdag moet je van tevoren even reserveren. http://www.lastalla-zwolle.nl

We gaan weer verder…

To see and do (bij minder mooi weer):
Museum de Fundatie is zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn wisselende collecties te zien, maar het uitzicht over de binnenstad vanuit de kenmerkende bol is ook zeker de moeite waard! Daarna drink je lekker een kopje koffie met gebak bij Villa Suikerberg, wat naast het museum zit. Bij mooi weer kan je daar ook fijn op het terras zitten. https://www.museumdefundatie.nl/

Boekhandel Waanders moet je ook écht gezien hebben! Een prachtige boekhandel met restaurant in een kerk. Ik kan hier uren rondstruinen.

Het Dominicanenklooster is ook mooi om te bekijken, vooral de galerij met glas in lood ramen. Tevens een mooie locatie voor een fotoshoot!

IJsbeeldenfestival
Wat ook erg leuk is, is het IJsbeeldenfestival in de IJsselhallen. De beste ijskunstenaars ter wereld werken hier al een paar maanden aan de mooiste ijssculpturen.  Reserveer van tevoren je kaarten en tijdstip online, dan voorkom je lange wachttijden. En kleed je lekker warm aan 😉
www.ijsbeelden.nl

Wil je even de rust en de natuur opzoeken?
Maak dan een wandeling door het Park Het Engelse Werk. Er zit een restaurant bij waar je na afloop lekker kan opwarmen met warme chocolademelk (of iets anders) met uitzicht op de IJssel. Op 27 december 2019 wordt er ’s avonds ook een lichtjeswandeling bij Het Engelse Werk georganiseerd.

Overnachten
Stijlvol overnachten doe je bij het Pillows hotel Zwolle, op loopafstand van het station en de binnenstad. Hun restaurant Coperto Restobar is ook erg goed! Wel wat luxer en prijziger maar dat is het zeker waard! https://www.pillowshotels.com/zwolle/nl/

Veel plezier in Zwolle! Mocht je nog vragen hebben, dan beantwoord ik ze graag!

Gastvrije groet,
Judith

Hoe zorg je voor een gastvrij interieur?

 

In sommige ruimtes voel je je direct welkom. En in andere helemaal niet. Waar komt dat door? Kleurgebruik, materialen, details? We vragen het aan Danique Koldenhof, interieur adviseur, styliste en eigenaresse van Met Danique. 

Danique, welke link zie jij tussen gastvrijheid en interieur?

Als je een ruimte binnen stapt waar je je meteen op je gemak voelt, dan wil je daar graag langer of vaker verblijven. In een sfeerloze, kale ruimte voel ik mij persoonlijk toch wat minder welkom. Maar als een ruimte mooi is ingericht met veel aandacht voor details, dan staat dat voor mij gelijk aan gastvrijheid. En dat is goud waard, zeker voor je business!

Als je gastvrijheid vertaalt naar jouw vak, het interieur en de inrichting van huizen en kantoren, welke materialen zorgen dan voor een gastvrij, warm welkom? Welke stoffen, details, accessoires?

Bij materialen denk ik direct aan natuurlijke materialen. Over het algemeen vinden wij het als mens fijn om verbonden te zijn met de natuur en met ‘echtheid’. Natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout, glaswerk en stoffen zoals katoen en linnen. Linnen straalt een natuurlijke luxe uit die een ruimte net dat beetje extra geeft. Ook bloemen en (levende ;)) planten stralen gezelligheid uit die de ruimte net wat meer sfeer geeft.

Maar ook met kleine details kan je een hele gastvrije indruk maken. Denk bij zakelijke ruimtes aan een mooie kapstok en parapluhouder bij binnenkomst. Ook vind ik het toilet  een hele goede graadmeter voor gastvrijheid! Liggen er bijvoorbeeld fijne gastendoekjes en staat er een prullenbakje? Wil je nét dat stapje extra doen; zet dan een flesje deodorant en een mooi kistje met dames verzorging en een lekker ruikende handcrème op de wastafel.

Hoe zorg jij ervoor dat een ruimte gezellig wordt? Wat mag er absoluut niet ontbreken?

Dit vind ik best een lastige vraag. Elke ruimte vraagt in mijn optiek namelijk iets anders… Met kleuren kan je een goede basis leggen voor een bepaalde sfeer. Wil je jouw ruimte een fijne rustige uitstraling geven? Kies dan voor zachte kleuren zoals pasteltinten aangevuld met natuurlijke materialen. Wil je juist een wat meer opvallende ruimte? Kies dan voor wat contrasterende kleuren. En kleur hoeft niet per se op een muur. Kies eens een fauteuil in een opvallende kleur of stijl je ruimte af met mooi gekleurde accessoires. Wil je wel kleur maar ook rust? Kies dan 2 á 3 kleurlijnen uit waarin je met verschillende tinten kan spelen. Bijvoorbeeld een mint groen, een vergrijsde groen en een bruingroen. Maar voor bijna elke ruimte geldt wel: een opgeruimde sfeer, planten, een mooie bos bloemen en brandende kaarsen doen het altijd goed!

Kan je een voorbeeld noemen van een locatie waar je enorm van onder de indruk was? En wat maakte die plek zo speciaal?

Wauw goede vraag! Ik kom op veel plekken waar ik van onder de indruk ben. Dat kan een koffietentje zijn waarin alles tot in details is uitgedacht; van de kleuren combinaties tot het lettertype dat gebruikt wordt op de koffiekopjes. Zelf ben ik gek op kleur en op gedurfde combinaties. Meestal zijn het lunchrooms en hotels van kleine ondernemers die mij aanspreken. Zoals Oerwoud in Den Bosch, het hele concept is in hun koffiebar goed neergezet. Van de enorme hoeveelheid planten tot het natuurlijke biologische eten. Top!

Welke trends zie jij momenteel voor de feestdagen? Heb jij een tip voor mensen hoe ze tijdens de feestdagen hun huis of kantoor extra sfeervol kunnen maken?

Uiteraard is en blijft een mooi versierde kerstboom voor veel mensen de echte winner! Maar momenteel zijn droogbloemen echt een trend, heel begrijpelijk ook want zo blijft je favoriete bos bloemen wel meer dan twee weken staan! Deze trend zien we bijvoorbeeld ook terug op de kersttafel! Houd de basis van je tafel rustig, kies voor een mooi kleed en verspreid verschillende glazen vaasjes gevuld met droogbloemen over de tafel. Kies voor hoge diner kaarsen in verschillende kleurtinten die terugkomen in je droogbloemen!

Kaarsen zorgen voor een knusse, huiselijke sfeer aan je ruimte, wat op een kantoor ook wel eens gezellig is! Ben je niet zo’n versierder wat betreft (kerst) accessoires? Met een glazen schaal met kerstkoekjes en een zacht muziekje op de achtergrond kom je helemaal in de juiste sferen!

Wie of wat inspireert jou? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Oh zoveel! De natuur, koffietentjes, winkels, etalages, gebouwen, tv programma’s, tijdschriften en reizen. Vooral reizen inspireren mij altijd enorm! Misschien ook wel omdat bovengenoemde dan samen komt 😉 Een andere cultuur, gebouwen en kleuren in een andere stad en/of land kunnen mij zo inspireren. Net als mensen. Ik zou  dagen op Schiphol kunnen zitten en alleen maar ‘mensen kijken’.  En een keer van werkplek wisselen als je even inspiratieloos bent kan ik iedereen aanraden. Een andere omgeving doet wonderen voor je productiviteit!

Maar ik haal ook een heleboel inspiratie van Pinterest af hoor, lekker makkelijk achter de laptop 😉

Bedankt voor het kijkje in jouw keuken Danique! Bij welk bedrijf zou jij zelf nog eens binnen willen kijken en waarom?

Super leuk om mee te mogen doen! Oh ik zou stiekem bij zoveel bedrijven een kijkje willen nemen. Bij ontwerpers, meubelmakers en andere creatieve ondernemers. Maar het allerliefste zou ik een keer bij Charlotte van het Wout in haar bedrijf meekijken, ik vind haar echt een geweldig inspirerend ondernemer.

Voor meer interieurinspiratie:
Volg Danique haar blog op www.metdanique.nl  of op Instagram of Facebook (@metdanique)!

Gastvrije groet,
Judith

Vraag hier het gratis e-book ’15 gastvrije vakantieplekken in Nederland’ aan!

<

Categorieën

Contactgegevens

Judith Wassens-Geerdinck
Plattenborgstraat 43
8043 TS Zwolle
judith@beleefdegastvrijheid.com
06-17727591

Volg je me al op Sociale Media?

Designed by  Branding Agency Marte Methorst © 2020