De gastvrije klantbeleving van Picnic

Yes, boodschappenbezorgdienst Picnic bezorgt nu ook in Zwolle! Als klantbelevingsadviseur wil ik wel eens ervaren hoe Picnic zich weet te onderscheiden van andere supermarkten. In deze blog deel ik mijn eerste bestel-ervaring met Picnic. Wat verklaart hun succes?

Op 1 september meld ik mij aan en kom ik op de wachtlijst terecht.  Er is dus veel animo voor Picnic in Zwolle. Tijdens de weken dat ik op de wachtlijst sta, word ik per mail goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Ook krijg ik een aantal  ‘wachtverzachters’ aangeboden (gratis producten) om mijn geduld te belonen.  Ze maken me al fan voordat ik kan bestellen 😉

Begin november zie ik de eerste wagentjes van Picnic door onze wijk rijden. Het zal nu vast niet meer lang duren voordat ik aan de beurt ben. En ja hoor, op 9 november ontvang ik een mail dat ik kan bestellen! Van mijn zus heb ik een kortingscode gekregen, waarmee wij allebei € 5,- korting krijgen op onze bestelling. Win-win dus!

De boodschappen zijn gemakkelijk en snel te bestellen via de app en er zijn nog verschillende tijdvakken beschikbaar voor de bezorging waaruit ik kan kiezen. Maar wat mij vooral positief opvalt, is de manier van communiceren met mij als klant. Een aantal voorbeelden:

Klantvriendelijk

  • Ze reageren heel snel als ik een vraag stel en ze komen direct met een klantgerichte oplossing. Zo stonden niet alle beloofde wachtverzachters automatisch in mijn winkelmandje. Ik stuurde een berichtje via whatsapp en kreeg binnen 10 minuten de reactie dat de wachtverzachters alsnog handmatig waren toegevoegd en dat ik ze bij mijn volgende bestelling zou ontvangen. Even later bleek dat een product van mijn bestelling tijdelijk niet leverbaar was. Ook daar kreeg ik keurig bericht van mét suggesties voor een alternatief. Kies je dat niet, dan wordt het bedrag van het ontbrekende product teruggestort op je rekening.
  • Bij Picnic zijn ze oprecht blij met nieuwe klanten en dat laten ze merken. Na mijn eerste bestelling krijg ik de komende 4 weken een smaakmaker cadeau, een gratis product. Gewoon een cadeautje, omdat ze zo blij met je zijn als nieuwe klant. Ik mag kiezen tussen 2 producten. In dit geval appels of eieren. Appeltje- eitje! Leuk bedacht 😉

Gemak

  • De dag van tevoren krijg ik nog een herinnering of ik niks vergeten ben te bestellen. Tot 22.00 uur ‘s avonds kan ik nog iets toevoegen.
  • Op de bezorgdag zelf krijg ik een zeer exact tijdvak van een half uur wanneer de bezorger er is. Een kwartier voor aankomst kan ik de bezorger zelf real-time volgen in je app. Je hoeft er dus niet uren voor thuis te blijven en ziet precies wanneer ze voor je deur staan.
  • De vriendelijke bezorger belt aan en vraagt: ‘Het is uw eerste bestelling toch?’ Vervolgens vertelt hij even kort hoe het werkt en wat hij allemaal retour kan nemen.
    Als ik aangeef dat ik zwanger ben en liever niet teveel wil tillen, biedt de bezorger direct aan om het even in de keuken te zetten (uiteraard op 1,5 meter afstand).

Duurzaam

Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Picnic. Ze bezorgen in elektrische autootjes en besparen jou als klant meerdere ritjes naar de supermarkt. Ze nemen namelijk ook lege flessen, batterijen, gebruikte Nespresso cupjes en DHL pakketjes retour. Ook zijn de boodschappentasjes recyclebaar, die kan je de volgende keer weer meegeven. Er zit statiegeld op.

Nazorg

Na de bezorging vragen ze om feedback via de app. Wanneer je daar op reageert, krijg je ook weer een vlotte reactie terug.

Klantgericht

Ze denken bij Picnic echt met je mee. Zo zit er een boekje bij mijn bestelling met informatie en uitleg over het concept. Achterin dit boekje zit ook een deursticker die je bij de voordeur kan plakken, zodat de bezorger weet dat hij ’s avonds beter kan kloppen in verband met slapende kinderen.

Conclusie: ik ben tot nu toe heel blij met het gemak, de service en de gastvrije klantbeleving van Picnic. Je voelt je echt welkom en gewaardeerd als klant, iets wat ik bij andere supermarkten wel eens mis. Door je te verdiepen in de wensen en behoeften van je klanten en ze net even wat extra’s te bieden, creëer je fans en klantbinding! Wil jij Picnic ook een keer uitproberen? Stuur me dan even een berichtje als je gaat bestellen, dan krijg je mijn kortingscode voor € 5,00 korting 😉

Gastvrije groet,
Judith