Hoe je als leverancier ‘de ware’ wordt voor een bruidspaar

Op 23 juni 2017 ben ik getrouwd. Iedereen die getrouwd is of binnenkort gaat trouwen weet dat de organisatie van een bruiloft een bijzondere en spannende tijd is maar ook een tijdrovende aangelegenheid. Er komt veel bij kijken en er valt heel veel te kiezen.
De keuze voor een bepaalde leverancier wordt door veel bruidsparen op basis van gevoel gemaakt. Hoe zorg je er dan voor dat je als leverancier de juiste snaar raakt en dat het bruidspaar voor jou kiest? In deze blog deel ik tips en vier bijzondere momenten in de aanloop naar onze bruiloft, waarop wij als bruidspaar bij een leverancier dachten: ‘Ja ik wil!’

De locatie
Op een vrijdagavond vinden we tijdens een online zoektocht een trouwlocatie in het bos. Op zaterdag rijden we er spontaan naartoe. We komen aan op een prachtige plek, de vogels fluiten en je ruikt de dennengeur van het bos. Er is op dat moment een bruiloft gaande, maar we zijn van harte welkom om op het terras te lunchen en op afstand iets mee te krijgen van de ceremonie. De lunch (die er prachtig uitziet en ook nog heerlijk smaakt) wordt geserveerd door een vriendelijke gastvrouw die enthousiast tegen ons zegt: ‘Jullie hebben wel mooi uitzicht zo!’ We vertellen haar dat we zelf ook nog op zoek zijn naar een trouwlocatie en ze antwoordt heel gevat: ‘Dan heb je die bij dezen gevonden!’ Ze zegt het met een knipoog maar ze krijgt gelijk. Na de lunch maakt ze tijd om ons een rondleiding te geven. Door deze hartelijke en open houding voelen wij ons direct thuis en welkom. En iedere volgende keer dat we er komen worden we herkend. We krijgen oprechte aandacht en ze geven ons het vertrouwen dat het een prachtige en onbezorgde trouwdag gaat worden.

De visagiste
Ik heb een afspraak bij visagiste Rebecca voor de proef make-up. Als verrassing heeft ze een gebakje voor me meegenomen, want ‘Het is een feestelijk moment en daar hoort een taartje bij!’ Daar scoor je bij mij punten mee 😉 Rebecca heeft zich verplaatst in mijn beleving als bruid en ze besteedt aandacht aan dit bijzondere moment.Top!

De fotograaf
Op een trouwbeurs ontmoet ik een trouwfotografe. We plannen een kennismakingsgesprek, maar vlak daarvoor zegt ze af vanwege een aanvraag voor een bruiloft in het buitenland. Ze stuurt ons niet zomaar met een kluitje in het riet maar geeft de gegevens van zes collega- fotografen die een soortgelijke fotografiestijl hebben. Ze heeft ook al even voor ons nagevraagd wie van hen nog beschikbaar is op 23 juni. Wat attent!
We kiezen voor Linda. Tijdens de voorbereidingen is Linda goed bereikbaar en duidelijk in haar communicatie. Ook geeft ze veel praktische tips. Onze trouwdag begint voor haar niet goed: onderweg krijgt ze een auto-ongeluk. Professioneel als ze is, zet ze haar eigen schrik en pijn opzij, belt direct een collega fotografe op om naar de bruidegom te gaan en regelt voor zichzelf vervangend vervoer. Ondanks de slechte start, heeft ze het toch de hele dag volgehouden en prachtige foto’s gemaakt.

Het reisbureau
Na de bruiloft volgt de huwelijksreis. Bij het reserveren van de reis vraagt de medewerkster van het reisbureau heel subtiel op welke datum wij gaan trouwen. De dag na de bruiloft komen we thuis en ligt er een kaartje op de mat: ‘Van harte gefeliciteerd met uw huwelijk! We wensen u veel geluk toe!’ Bij het ophalen van de reispapieren wordt er gevraagd hoe onze trouwdag was. We krijgen niet alleen de reispapieren mee naar huis maar ook nog een flesje wijn om samen te proosten!

Zo word je de ware!
Als leverancier kan je je onderscheiden door oprechte aandacht te geven en je in te leven in het bruidspaar. Met een kleine attentie kan je het verschil maken; een gebakje, een fles wijn, een kaart. Het kost weinig geld en moeite. Kijk liever naar wat het je oplevert: een gelukkig getrouwd echtpaar die deze positieve ervaring doorverteld aan anderen en misschien wel zorgt voor een volgend bruidspaar die tegen jou zegt: ‘Ja ik wil!’

Gastvrije groet,
Judith