Director of first impressions

Hoe noem jij haar?

Je secretaresse/receptioniste/office manager? De vriendelijke dame die gasten op een hartelijke manier verwelkomt, vrolijk de telefoon aanneemt, die van alles op de hoogte is en dingen al geregeld heeft voordat jij het nodig hebt.  Ik hoorde onlangs de term ‘director of first impressions’ en dat vind ik wel een mooie functietitel. Want dat is wat ze doet. Zij speelt een grote rol bij de eerste indruk die gasten van het bedrijf krijgen. En daar is ze zich niet altijd van bewust.
Want het gaat ook wel eens zo:

Een slagboom die niet open gaat, de telefoon die niet opgenomen wordt, niet begroet worden als je binnen komt. Als dit de eerste indruk is die men van jouw bedrijf krijgt, dan mag je daarna heel wat stappen extra zetten om dit weer goed te maken.

‘You never get a second chance for a first impression’

Binnen een paar seconden vormen we onze eerste indruk en beslissen we of dat positief of negatief is. Dat zit hem in vele kleine dingen die we waarnemen met onze zintuigen. Wat zie je, wat hoor je en welk gevoel krijg je daarbij?

Eind november heb ik een gastvrijheidstraining mogen geven aan de ‘directors of first impressions’ van Alfa accountants & adviseurs. Zij waren enthousiast en schreven na afloop deze referentie:
“Onlangs heeft Judith voor al onze receptionistes en (directie) secretaresses haar workshop gehouden over gastvrijheid. Zowel Judith’s voorbereiding, als de workshop zelf waren goed: erg duidelijk en to the point. Judith legt uit hoe gastvrijheid werkt vanuit haar jarenlange ervaring, en wat voor effect dit heeft op in- en externe gasten. Daarnaast ontvang je ook praktische tips die je gelijk kunt toepassen.”

Om ervoor te zorgen dat jouw ‘director of first impressions’ ook een onvergetelijke eerste indruk maakt, heb ik nu een mooi aanbod. Op Nationale Secretaresse dag (donderdag 18 april) organiseer ik de gastvrijheidstraining ‘Een onvergetelijke eerste indruk’. Speciaal voor secretaresses, receptionisten en office managers van dienstverlenende bedrijven. 

Het wordt een interactieve training waarbij we aan de slag gaan met:

  • Lichaamstaal, houding en klantgericht gedrag
  • Gastvrije communicatie naar klanten en collega’s
  • Tips voor een onvergetelijke eerste indruk!

Gun jij jouw hardwerkende collega een origineler cadeau dan een bosje bloemen op 18 april? Geef haar dan deze gastvrijheidstraining cadeau waar het hele bedrijf profijt van heeft!

Gastvrije groet,
Judith