4 tips om gul te geven en 6 zaken die je ervoor terugkrijgt! 

De decembermaand staat weer voor de deur. Een maand die in het teken staat van geven en delen.
Ik ben een liefhebber van het Sinterklaas feest. De vrolijk ingepakte cadeautjes, de zoete lekkernijen, het samen zijn en de hilarische gedichten zijn voor mij dé ingrediënten voor een heerlijk avondje. Hoe leuk zou het zijn als we niet alleen in december, maar ook in de overige maanden van het jaar gul zouden geven? Gewoon, omdat het kan! In deze blog deel ik 4 tips voor ondernemers om het hele jaar gul te geven en vertel ik wat het je oplevert. Ook verloot ik graag een cadeau, onderaan deze blog vind je mijn unieke aanbod!

O, kom er eens kijken!
Voor mij draaien de feestdagen niet om de cadeaus, de hoeveelheid of de waarde die ze vertegenwoordigen. Mij maak je juist blij met iets kleins, iets persoonlijks. Met een mooie verpakking. Het draait om de aandacht die er aan is besteed. Mensen zijn op zoek naar aandacht en positiviteit. Als jij ze dat weet te geven, blijven ze graag bij je komen. Het is van belang om daar het hele jaar op te focussen. Tip: Houd je klanten op de hoogte waar je mee bezig bent. Ook in tijden van drukte. Mensen zien hoe actief je bent en dat wordt vaak als een positieve eigenschap gezien. Dan kan je rekenen op medeleven, betrokkenheid en begrip. Misschien bieden ze zelfs wel aan om je te helpen!

Wie zoet is, krijgt lekkers
Bedrijven doen veel moeite om nieuwe klanten binnen te halen. Maar als die klant eenmaal binnen is, wordt ze snel vergeten. Terwijl het juist zo belangrijk is om trouwe klanten te belonen. Loyaliteit is niet vanzelfsprekend, daar moet je dankbaar voor zijn. Tip: Bedank je klanten voor hun loyaliteit door ze uit te nodigen voor een leuk uitje! Bijvoorbeeld een ontspannen activiteit met een inspirerende spreker, een hapje en een drankje. Waarbij ontmoeten en inspiratie opdoen centraal staat. Hierdoor voelen mensen zich betrokken en gewaardeerd.

Strooi NIET met complimenten
Als er iets is waar mensen blij van worden, dan is het een welgemeend compliment krijgen. Spreek uit wat je waardeert aan de ander of wat diegene voor jou betekent. Tip: Strooi niet zomaar met complimenten. Geef alleen een compliment als je het oprecht meent en breng het op een spontane, ongedwongen manier.

Wie jarig is, trakteert
Waar ben je dankbaar voor? Heb je een belangrijke opdracht voltooid of een mijlpaal behaald? Deel je geluk met je klantenkring. Successen zijn er om te vieren! Tip: Organiseer een feestje of verloot een mooie prijs.

Wat je geeft krijg je terug!
Wanneer je het hele jaar door gul geeft, ga je merken dat je dit op een bepaalde manier terugverdient. Je kunt rekenen op:
1. Betrokkenheid
2. Medeleven
3. Klantbinding
4. Positieve mond-tot-mond reclame
5. Fans
6. Ambassadeurs van jouw bedrijf!

Beleef de gastvrijheid op bezoek?
Ik verloot een gratis mystery visit inclusief adviesgesprek! Wil jij hier kans op maken? Stuur dan vóór 31 december een mailtje naar judith@beleefdegastvrijheid.com vertel waarom je hier graag voor in aanmerking komt en wie weet kom ik in het nieuwe jaar bij jou op bezoek!

Gastvrije groet,
Judith